Des del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació som conscients que garantir la seguretat de les dones davant la violència masclista en general, i en l’àmbit de la parella en concret, és un objectiu comú tant de les institucions i els seus serveis, com de la societat civil i de les mateixes dones.

L’experiència ens diu que en termes de seguretat és bo tenir informació, assessorament i també comptar amb indicadors clars i concrets que ens permetin identificar millor les situacions de perill, ens permetin actuar a l’avançada i reaccionar davant una situació de violència per aconseguir evitar-la i en la mesura del possible evitar que s’incrementi o s’agreugi.

Amb aquest opuscle hem volgut donar un seguit de recomanacions a partir de situacions que podem viure les dones de totes les edats davant la violència exercida per parelles o exparelles. Es tracta de mesures que poden contribuir a identificar i evitar episodis de risc i millorar la seguretat de les dones.

Hem editat 50.000 opuscles, 25.000 en català i 25.000 en castellà, 8.000 dels quals ja estan disponibles a les comissaries. La resta seran distribuïts properament als centres de salut, hospitals, entitats de dones, punts d’informació jove i centres municipals d’atenció i informació a les dones.

Aquest material està disponible a la web: http://www.gencat.cat/interior/policia/violenciamasclista/OPUSCLE_VIOLENCIA_cat.pdf, així com a l’Oficina de Relació amb la Comunitat de totes les comissaries i als Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació

Mesures d’autoprotecció per a dones