Informe de violència contra les dones.
Partits judicials del Baix Llobregat.
DADES DEL CGPJ – TERCER TRIMESTRE 2012

– En el tercer trimestre de 2012 els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 460 denúncies, el 82,0% de les quals van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista.

– El nombre d’homes condemnats ha estat de 25, el d’absolts 15.

– Durant el trimestre es van registrar 77 assumptes civils d’ingrés directe que representaven el 9,9% dels registrats en el conjunt de Catalunya. Els principals assumptes civils són divorcis no
consensuats i modificació de mesures no consensuades.

– El nombre d’assumptes penals d’ingrés directe registrat durant el trimestre va ser de 639, representant el 10,3% del total del conjunt de Catalunya. Es van registrar 42 faltes i 640 delictes als partits judicials del Baix Llobregat. Les lesions i maltractaments han estat els delictes més registrats (el 89,5% del total de delictes).

– Es van iniciar 111 ordres de protecció, 107 incoades a instància de la víctima de violència masclista. Més de la meitat de les ordres de protecció van ser adoptades (56,8%).

– La majoria dels homes denunciats (73,9%) són de nacionalitat espanyola. El 75,6% de les víctimes de violència masclista a les que se’ls va activar una ordre de protecció eren majors d’edat i de nacionalitat espanyola.

– El 50,5% dels agressors als que s’ha aplicat una ordre de protecció mantenen una relació afectiva amb la víctima: 27% són cònjuges i el 23,4% relació afectiva.

EVOLUCIÓ

– Respecte el trimestre anterior, es registren 42 denúncies menys de violència masclista i 13 renúncies més al procés.

– Els assumptes civils d’ingrés directe disminueixen de manera destacada en el conjunt de Catalunya (-15,9% respecte el segon trimestre) i de manera més discreta en els partits judicials de la comarca (-3,7%).

– Disminueixen els assumptes penals d’ingrés directe tan en els partits judicials de la comarca respecte l’anterior trimestre (-12,8%) com també en el conjunt de Catalunya (-5,5%).

– Disminueix el nombre d’ordres de protecció interposades. Augmenta el pes de les ordres de protecció adoptades.

Informe violència masclista Baix Llobregat del tercer trimestre del 2012
Etiquetado en: