Amb aquesta pel·lícula Violeta va voler commemorar el 8 de març dia de la dona. Una pel·lícula plena de reivindicacions però amb un to humorístic i amable.

La fuente de las mujeres és la història de desobediència de les dones d’un poblet musulmà on han d’anar a buscar aigua al cim d’una muntanya jugant-se la vida. La protagonista farta de que les seves amigues avortin pels perills de l’excursió proposa en un espai reservat a les dones, el hammam, que facin una vaga d’amor i no s’allitin amb els seus marits fins que no els procurin aigua dins el mateix poble.

Cristina Vela i Àngels Martínez ens presentaren el film posant èmfasis en que no es tracta d’una guerra de sexes, és una pel·lícula on les dones són protagonistes i no comparsa dels herois i on es demostra que amb desobediència no violenta i empoderament, les dones poden aconseguir evolucionar en la seva consciència humana individual i col·lectiva i aconseguir molts més reptes que els que elles mateixes s’hagueren pogut imaginar.

_MG_3729DSC_0089

_MG_3730DSC_0091

Amb una gran assistència de públic al Centre Cívic de les Planes que va gaudir de la projecció s’aprofitar per recollir signatures pel Consell Municipal de les dones i l’avantjprojecte de la llei Gallardón.

Volem donar les gràcies a l’associació de veïns i a l’Ajuntament per la seva col·laboració.

 

Cinefòrum: La fuente de las mujeres
Etiquetado en: