Shirley R. Steinberg ha visitat Barcelona amb una conferència sobre l’aprenentatge del amor, pedagogia crítica contra la violència de gènere i algunes de les Violeta, vàrem assistir-hi. Us en passem les nostres notes i reflexions.

Si l’amor es font de problemes i seu de moltes violències potser és hora de que ens plantegem que és el que entenem per amor i traspassar el concepte capitalista del mateix. Ens cal un aprenentatge de l’amor per evitar la violència de gènere, per evitar l’atracció per la violència i aprendre que les relacions poden ser alhora igualitàries i passionals.

Steinbek

Shirley R. Steinberg diu que no parlem de l’amor, que no hi ha debat públic sobre l’amor i que s’hauria de parlar, que les escoles haurien de tenir converses sobre les relacions afectives per tal d’aconseguir que aquestes siguin sanes e igualitàries. Diu que s’ha de fer pedagogia crítica, incorporar gent diversa en les nostres converses, ja que les nostres vides sexuals depenen de la gent que ens envolta, parlar del patiment humà, fer pedagogia de l’esperança, preguntar-nos com encarem el impuls capitalista de mercantilitzar tot allò referent al amor i al sexe.

El concepte “Radical Love” fa referència al esforç màxim que hem de fer per demostrar allò en el que creiem i lluitar contra la opressió que representa entendre l’amor incrustat en una filosofia concreta, l’amor es lliure, només cal força  comunicativa. Ens em de plantejar sí el amor es irracional o sí es possible estar enamorada i ser racional, sabent que assumim riscos. Hem de posar uns altres valors en el nivell de l’atracció i tractar a la persona estimada tant be com tractaríem a una persona amiga, a una desconeguda i a tota la comunitat…es la radicalització del amor.

Radical Love. Conferencia de Shirley R. Steinberg.
Etiquetado en: